Iskolásoknak

A foglakozásainkon élőben találkozhatsz azokkal a növényekkel, állatokkal és jelenségekkel amelyek a tankönyveid lapjain rejtőznek. Ez nagyon izgalmas, még ha a négy fal között nem is látszik annak.

Képzeld, nincs olyan túra, ahol ne találnánk valamilyen állatot, amit szemügyre vehetünk vagy éppen egy növényt amit ne tudnánk megenni. Rendszeresen összegyűjtjük  a bagolyköpeteket, amit visszaérve a szállásra szétszedünk és megvizsgálunk, hogy kiderítsük ki is volt a vacsora.

Gondoltad volna, hogy a talpunk alatti talaj rengeteg kincset rejt? Tudod mi a löszbaba és miért pezseg a lösz az ecettől? Kik lakják? Miért nem járunk az erdőben nyakig érő avarban, ha minden évben lehullanak a levelek?

Tudod, hogy mi az erdész feladata? Erdészeti erdei iskola révén a programok során erdész és vadász szakemberekkel is fogsz találkozni, akik mesélnek a mindennapi tevékenységükről.

Érdekel a vadászat és a vadgazdálkodás? Találkoztál már szarvassal vagy vaddisznóval? Nálunk minden kérdésedre megkapod a választ és vadakkal is találkozhatsz.

Horgászol vagy csak szereted a víz és vízpart növényeit és állatait? A tó partján hosszasan megfigyelhetjük őket. A víz minőségét kémiailag és biológiailag is megvizsgálhatod.

Szeretnél a zöldségeken kívűl más növényeket is megismerni? Az annafürdői völgy sok védett és érdekes növényt rejt, amit túráink alatt megismerhetsz.

Szeretsz kézműveskedni? Próbáld ki velünk a nemezelést, agyagozást, fajáték készítést, vályogvetést vagy a perec sütést.

Érdekelnek a környezetbarát megoldások? Itt rengeteg alternatív megoldással találkozhatsz, mint például a napelem, napkollektor, szélkerék, szennyvízkezelés vagy akár a régi hagyományos építészet.

Érdekel a történelem? A lengyeli Apponyi kastély, a falu, a Papdi káponla vagy éppen a Lengyeli kultúráról híres sánc mesél neked.

Túránkat gyalogosan vagy biciklivel tesszük meg.

A programok leírását ITT találod!
 

Kérjen ajánlatot!

Ide írja be egyéb kéréseit a kirándulással kapcsolatosan.
CAPTCHA
Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.