Szentkúti kunyhó-Ökoház

Könnyen megközelíthető a Lengyel-Kurd köves útról. Annafürdőről 6 km-re helyezkedik el, ahonnan gyalogosan az erdőn keresztűl vagy biciklivel  köves úton könnyen eljuthatsz.

A hagyományos kisparaszti gazdálkodást illetve életet szeretnénk megmutatni, a mai modern környezetbarát megoldások bemutatása mellett.

 

 

A vesszőből font állatsimogató kerítése mögött libákkal, kacsákkal nyulakkal és kecskékkel találkozhatunk. Az udvar rengeteg érdekességet rejt! Ha jobban szemügyre vesszük, akkor találunk méhcsaládokat, akik szorgosan gyűjtik a nektárt és egy takaros kis kertet, ahol sok-sok finom zöldség fejlődik. A ház körül régi gyümölcsfajták fái érlelik zamatos gyümölcseiket.

Jártadban-keltedben egy nádasba botlasz, a nádgyökérzónás szennyvíztisztítóba. Ez egy nagyon praktikus megoldás a szennyvíz kezelésére, mely működését szívesen be is mutatjunk.

A ház előtt lévő kerekeskút az állatok és növények számára adja a friss vizet. A ház vízellátása az udvar végében lévő 80 méter mély fúrt kútból történik.

A házra, ha rápillantasz, akkor érdekes dolgokra találsz. Ezek a napelemek és a napkollektorok. A ház elektromos ellátását a napelem és a ház melletti szélkerék termeli. A melegvizet a kollektorok állítják elő.

 

 

De nézzünk be a házba!

Mintha 100 évet utaznánk, a konyhában búboskemence és csikótűzhely, ahol finom kenyér és langalló sül. A jobb oldali szobában régi, díszesen faragott bútorok és gyönyörű cserépkályhák mesélnek, hogy is élhetett egykor az erdész. Jobban szemügyre véve a ház belső szerkezetét a modern kor is üdvözöl bennünket angol WC és zuhanyzót találunk.

 A sátrazó csoport szabad tűzön bográcsozhat vagy a konyhában főzhet, persze ott is fával! Igény esetén a lengyeli szakiskola menzájáról vagy a teveli Gányi

vendéglő konyhájáról lehet menüt igényelni. Fürödni a házban és a kinti zuhanyzónál lehetséges, addig amíg a megtermelt energia engedi.

Kérjen ajánlatot!

Ide írja be egyéb kéréseit a kirándulással kapcsolatosan.
CAPTCHA
Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.